Zóbmy swój chleb

Podczas warsztatów dowiecie się jak w łatwy sposób można zrobić pyszny, zdrowy chleb na zakwasie. Gospodyni podzieli się z Wami swoim wieloletnim doświadczeniem bo piecze chleb już od 10 lat.

Upieczenie chleba nie jest trudne, ale troszkę czasochłonne – natomiast smak chleba wynagradza nam potem wszystko. Nasz chleb jest  zdrowy bez polepszaczy na  mące żytniej lub pszenno-żytniej w zależności od upodobań. Po warsztatach możemy przepis modyfikować.

 

Nasz chleb został wyróżniony i zajął I miejsce na AGROFECIE

W ramach warsztatów otrzymacie:

  • bochenek chleba ( 1 na rodzinkę)
  • recepturę na nasz chleb oraz pszenne bułeczki dla dzieci
  • zakwas + 10 dag mąki żytniej

Jeśli jest czas to pieczemy również z dziećmi pszenne bułeczki i robimy degustację.